برگزاری کارگاه چگونگی انتخاب موضوع و نگارش طرح اجمالی
کارگاه شیوه انتخاب موضوع و نگارش طرح اجمالی ویژه طلاب متقاضی تدوین پایان نامه با حضور حجت الاسلام و المسلمین شاهدی در مرکز تخصصی زینب کبری(سلام الله علیها) تنکابن برگزار گردید.
حاج آقا شاهدی بیان داشتند: شروع هر تحقیقی دو مرحله دارد: انتخاب موضوع، یافتن پاسخ آن موضوع. برای انتخاب موضوع مناسب حداقل باید چند کار انجام دهید:1- خودشناسی(یعنی اینکه موضوع مورد علاقه، سازگار با روحیه و علایق درونی پژوهشگر، دارای منابع کافی و دردسترس و امکانات لازم باشد)2-موضوع شناسی(باید جستجو کنید در زمینه مورد علاقه شما چه موضوعاتی وجود دارد؟ چه کارهایی انجام شده؟ تکراری نباشد و اینکه امکانات شما با کدام یک از موضوعاتی که دارید همخوانی دارد).
وی ادامه داد: از جمله ویژگی های موضوع مطلوب این است که نو و ارزشمند باشد، قابلیت طرح در سطح ملی و یا منطقه ای را داشتنه باشد، کاربردی باشد، همچنین امکان اجرای پژوهش فراهم بوده و بتوان از آن پایان نامه یا چند مقاله علمی استخراج کرد.
استاد راهنما تصریح کردند: برای انتخاب موضوع باتوجه به علاقه مندی خود چندین منبع را مطالعه اجمالی نمایید و یا به پایگاههای اطلاع رسانی مراجعه کنید تا دریابید که در این زمینه چه موضوعاتی وجود دارد همچنین می توانید به قسمت پیشنهادات پایان نامه های انجام شده نیز مراجعه کنید.
ایشان در تشریح طرح اجمالی افزودند: در تبیین موضوع علاوه براین که محقق می داند در پی چیست،فصول و بخش های مورد نیاز کدامند؛ به مخاطب هم این مسائل را می فهماند. در پیشینه تحقیق نیز علاوه بر خاستگاه تاریخی موضوع، منابع مورد نیاز اعم از کتاب، پایان نامه و مقالات را معرفی کرده؛ حداقل چند مورد را توضیح اجمالی می دهد و سپس امتیاز کار خود را نسبت به دیگران تشریح می نمایید.
برگزاری دوره تربیت استاد روش تحقیق
مدیریت مرکز تخصصی زینب کبری(سلام الله علیها) بیان داشتند: طرح کارگاه تربیت استادروش تحقیق،طی8 جلسه(60ساعت) توسط جناب حجت الاسلام آقای محمد صادق فاضل در این مرکز برگزار گردید.14 نفراز طلاب سطح3 در این طرح، آموزش لازم و کافی را دیده که در حال حاضر دربین طلاب سطح2 مشغول به خدمت رسانی در زمینه های مختلف تحقیقات پایانی، مقالات و تدریس روش تحقیق در ساعات پژوهشی می باشند. عناوین کار شده در این دوره به شرح ذیل می باشد:
اصول پژوهش و روش تحقیق، ساختار مقاله، مهارت های مقدماتی نگارش علمی،کاربرد Word در پژوهش، ارزیابی مقالات ویرایش و ویراستاری
برگزاری کارگاه مقاله نویسی در مرکز تخصصی زینب کبری(سلام الله علیها) تنکابن
در هفته پژوهش کارگاه آموزشی با عنوان"چگونگی نوشتن یک مقاله علمی"با حضور حجت الاسلام آقای فاضل(دبیر جشنواره علامه حلی) در جمع طلاب سطح3 مرکز تخصصی زینب کبری(سلام الله علیها) وسطح2مدرسه علمیه شهید مطهری(ره) تنکابن برگزار گردید.
ایشان بیان داشتند: پژوهش یک مهارت است که نیازبه تمرین و کارورزی در کنار استاد دارد.اساس پژوهشگری برتفکر است. در یک مقاله به این موارد نیاز است : بیان مسئله، ضرورت، سوال اصلی و فرعی، فهرست مطالب و فهرست منابع.
وی ادامه داد: در ابتدا به بیان مسئله پرداخته می شود. بیان مسئله یعنی تشریح عنوان. در ضرورت نیز باید خواننده را قانع کنید که موضوع ارزش بررسی و تحقیق دارد. رسالت سوال اصلی این است که تحت هیچ شرایطی از موضوع خود منحرف نشوید. سوال اصلی همان چیزی است که در نتیجه مقاله به آن پاسخ داده می شود.
لازم به ذکر است در این کارگاه، همه مراحل از جمله چگونگی تهیه فهرست مطالب، قرار دادن هر عنوان در مقاله واینکه ذیل آن عناوین چه مواردی باید نوشته شود و… به صورت عملی به طلاب آموزش داده شد.
در پایان به سوالات طلاب پاسخ داده شد و ازآنها پذیرایی به عمل آمد.