کرسی آزاداندیشی با عنوان سبک زندگی مسئولان(زهد و ساده زیستی)
سبک زندگی مسئولان باید با زندگی غالب افراد جامعه یکسان باشد.
کرسی آزاداندیشی با عنوان سبک زندگی مسئولان(زهد و ساده زیستی) با حضور حجت الاسلام غفار شاهدی به عنوان استاد داور و طلاب ارائه کننده و منتقد در مرکز تخصصی زینب کبری(سلام الله علیها) تنکابن برگزار گردید.
به گزارش خبرگزاری کوثر از مازندران،نماینده طلاب موافق بیان داشت: سبک زندگی در اسلام یعنی عبودیت آن هم در تمام مراحل زندگی. ساده زندگی کردن به عنوان یک ارزش برای تمام اقشار جامعه مطرح است اما برای مسئولان در نظام اسلامی ازآن جهت که الگوی مردم هستند ضروری به نظر می رسد. این امر در سیره معصومین(علیهم السلام) و زندگی بزرگانی چون امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری به خوبی مشهود است.
وی با بیان این مطلب که اگر مسئولی دارای حقوق های نامتعارف باشد و به سمت زندگی مرفه برود درد و رنج محرومان را درک نمی کند ادامه داد: زندگی ساده باعث گسترش فرهنگ معنویت در بین مردم می شود و مردم را از غوطه خوردن در حرص و طمع نجات می دهد. ساده زیستی مسئولان باعث می شود که تجمل گرایی به عنوان ضد ارزش رنگ و لعاب دینی به خود نگیرد.
نماینده طلاب منتقد بیان کرد: انسان ذاتاً موجودی رفاه طلب است و زندگی عاری از سختی و مشکلات را دوست دارد همین امر باعث شده که در طول تاریخ به دنبال بهترین ها باشد و نتیجه این رفاه طلبی پیشرفتهای علمی در عصر حاضر است. در اسلام نیز به زندگی فقیرانه و عدم استفاده از مواهب الهی توصیه نشده است. بنابراین مسئولان برای اینکه فارغ از هرگونه فکر مادی برای تامین معاش خانواده بتوانند به وظایف محوله بپردازند نیاز به امکانات رفاهی دارند.
وی ادامه داد: بعضی از مسئولین فارغ از حقوق و مسئولیتشان در زندگی خانوادگی مرفه هستند یعنی در خانواده ای ثروتمند رشدکرده و رفاه طلبی جزء خصلتهای آن هاست. مسئولی که به عنوان نماینده کشور اسلامی در مجامع بین المللی حاضر می شود نمی تواند با ظاهری نامطلوب باشد.
ایشان تصریح کرد: اگر حقوق مسئولان از بالاترین حقوقی که بقیه مردم می گیرند کمتر باشد در خوشبینانه ترین نظر این فرد، علی رغم میل باطنی اش به دنبال کار دیگری که مطابق با شأنش نیست می رود.
درادامه جلسه ارائه کننده بحث همراه با حاضرین به پاسخ برخی از اشکالات منتقدین پرداخته و اینگونه بیان داشتند: بین ساده زیستی مسئولان و مردم باید مرزی قائل شد درمورد مسئولین نه تنها عدم دلبستگی به ثروت مطرح است بلکه کم بودن ثروت هم ملاک است. ساده زیستی به معنای ژولیدگی و ظاهر نامطلوب نیست. استفاده از ابزار و امکانات جدید اشکال ندارد ولی مسئولین باید تلاش کنند این امکانات را ابتدا برای مردم فراهم کنند نه برای خودشان.
در پایان داور کرسی حجت الاسلام غفار شاهدی با جمع بندی مطالب بیان داشت: زهد امر قلبی است یعنی انسان قلباً وابسته به دنیا نباشد. ساده زیستی مربوط به عمل است یعنی در عمل به دنبال تعلقات دنیا نبودن. مسئولین در نظام اسلامی وظایف سنگینی به عهده دارند و باید زندگی خود را با غالب افراد جامعه هماهنگ کنند نه اینکه در زندگی شخصی به دنبال بهترین و لوکس ترین وسایل باشند.
وی افزود: اگر مسئولی ثروتهای کلان داشته باشد تمام همت خود را صرف مرتب کردن سرمایه خود می کند نه رفع مشکلات مردم. مسئولان باید سبک زندگی مقام معظم رهبری را الگوی خود قرار دهند. همچنین مردم باید در انتخاب دولتمردانشان تامل بیشتری کنند و با آگاهی افرادی را انتخاب کنند که مروج سبک زندگی اسلامی باشند.