برگزاری نشست پژوهشی مجازي با موضوع کرونا و ارتباط آن با آخر الزمان
نشست پژوهشی با موضوع کرونا و ارتباط آن با آخر الزمان توسط حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی هدایتی امام جمعه محترم شهرستان تنکابن به صورت مجازی در پيام رسان ايتا مرکز تخصصی زینب کبری (سلام الله علیها) برگزار شد.
ایشان با تبیین این شبهه که یکی از علائم ظهور مرگ سفید است و کرونا نیز باعث سفید شدن ریه ها می شود پس کرونا از علائم ظهور است؛ بیان داشتند: علائم ظهور دو گونه است؛ علائم حتمی و علائم غیرحتمی. در روایتی از امام صادق(علیه السلام)خروج یمانی، خروج سفیانی، قتل نفس زکیه، خسف بیداء و صیحه آسمانی از علائم حتمی ظهور هستند.اگر این علائم حاصل شود ظهور حتمی خواهد بود. علائم غیر حتمی که ظهور حضرت ولی عصر(عجل الله تعلی فرجه الشریف) در گرو آنها نیست لذا این علائم بیانگر ظرف تحقق ظهور است و نمی توان گفت بعد ازآنها حتماً ظهور محقق می شود.
وی ادامه داد: در روایات آمده که یکی از علائم ظهور بیماری طاعون است. بیماری کرونا غیراز طاعون است زیرا منشاء کرونا به گفته متخصصان ویروسی است که ریه ها را درگیر می کند اما طاعون بر اثر انتقال باکتری اتفاق می افتد. چیزی که در حال رخ دادن است فراگیری یک بیماری ویروسی است که روزانه جان تعدادی از افراد را می گیرد.
این استاد حوزه افزودند: برای تطبیق ویروس کرونا با آنچه در روایات آمده باید مراحلی را طی کرد. اول: سنجش اعتبار و ارزش منابع، مثلاً بعضی ها سخنان شاه نعمت اله ولی را ملاک تطبیق قرار می دهند در حالی که کتاب او کتاب شعر است و به صورت رمزی و کنایه ای است. دوم: ثقه بودن راوی باید مشخص شود. گاهی منبع معتبر است اما ناقل معتبر نیست. سوم بررسی سلسله سند،پس باید در روایات مربوط به علائم غیر حتمی ظهور دقت بیشتری در سند و مضمون شود. در مرحله بعد باید به معنا و مفهوم روایت توجه کرد که آیا قابل تطبیق است یا خیر؟
ایشان در پایان خاطر نشان کردند: معنا ومفهوم بعضی احادیث خیلی واضح نیستند و به نوعی تحریرهای متعددی می طلبد. تطبیق روایات با حوادث سبب انحراف است. اگریک روایت با تمام شرایط سنجیده شود بازهم تطبیق صددرصد ممکن نیست. بنابراین نمی توانیم مرگ سفید را به کرونا تطبیق دهیم.